Sydkusten ultra 2019

Vid kvart över sju såg vi Zingo Andersen komma dansande över ängarna vid Kåseberga. Benen var stela men det strålade om honom. Han fick en alkoholfri öl, tog en klunk och sa:
– Detta är ett av de två bästa lopp jag sprungit.
Sedan vek sig benen och Zingo segnade ner.
Ett par timmar tidigare hade Sylvester Pagmert kommit fram till Ale stenar som förste människa att genomföra Sydkusten ultra.
Han och Zingo hade träffats vid fyren i Falsterbo strax efter klockan fyra samma morgon. De hade aldrig setts tidigare men tillsammans hade de startat de tio milen öster ut. De två var de enda startande i premiären av Sydkusten ultra. Många kände sig kallade men dessa två var de som till slut kom till start.

Sylvester Pagmert och Zingo Andersen före start.

Vad de gick igenom under sin dag vet bara de själva. En del kan man se av Zingos bilder som finns här på bloggen, och om du följer honom på den förnämliga träningssidan Jogg.se.

Själv mötte jag dem halvvägs utanför mitt hus. Redan då märktes det att solen inte bara skulle vara en vän utan också en motståndare denna dag. Det var varmt. Det var soligt. Någon skugga finns inte att tala om längs banan.

Sylvester Pagmert vid 50 km

Så, klockan 18.45, kom den förste löparen fram till mål. Där väntade förutom vi arrangörer och hans fru, ett antal ganska nyfikna och lite oförskämda kor. Ett par av dem började äta på medaljerna, men med hjälp av några andra modiga turister lyckades vi ta dem tillbaka. Sylvester fick en bit pizza och något att dricka och kunde, som första löpare någonsin, ta emot den handgjorda medaljen.

Och Zingo kvicknade till. Med en bit pizza och lite vila mot en sten så sken han snart ikapp med solen igen.

Efter att ha kört en mycket blygsam kampanj för loppet första året kändes det fantastiskt roligt att ändå två löpare sprang. Deras glädje över banan och arrangemanget gör att det känns givet att köra loppet igen 2020.

Kategorier Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close