Loppet 19 juni 2022

Uppdatering 13 juni

Hej löpare. I dagsläget är det ca 16 personer anmälda till loppet. Roligt!

Jag kommer inte att presentera någon startlista. Däremot en lista på de som går i mål. I år är det några löpare som har chansen att bli den eller de första som genomför tre lopp! Det vore imponerade. Spännande att se om ni lyckas. Särskild ära utlovas till er.

OBS. Ni som vill ha en väska transporterad till målet för 50:- placerar den vid den svarta elbilen vid parkeringsplatsen vid Falsterbo golfklubb. Det kommer att finnas en trådkorg du kan ställa den i.

OBS. Använd facebookgruppen för att fixa transporterna till och från loppet. Vi som ”arrangörer” av detta knappt arrangerade lopp har ingen möjlighet att arrangera transport. Hjälp varandra.

För mer info och diskussion, se facebooksidan.

Tid och plats

Sydkusten ultra går officiellt av stapeln på söndagen närmast sommarsolståndet. Årets längsta dag. År 2022 är det söndagen 19 juni.

Starten går från Falsterbo fyr vid soluppgången (officiell tid: 04.26). Målgången vid Ale stenar ska ske före solnedgången (21.49, officiell tid).

Det är fritt för alla att delta. Det är gratis. Ingen tidtagning sker, inga nummerlappar, inget chip. Bara glädjen att springa.

Praktisk information

Start

Transport till start görs enklast till Falsterbo golfbanas parkering. Därefter är det en kort bit till starten vid fyren. 

Det går nattbussar till Falsterbo från Malmö. Bussen heter 100. Information finns hos Skånetrafriken

För dig som vill sova så ”länge” som möjligt finns ett antal boenden i närheten av starten. Tänk på att det är midsommarhelg och att det snabbt kan bli fullt! Priserna i Falsterbo kan vara högre än genomsnittet.

Norregård är det närmaste hotellet.

Falsterbo camping (resort) har stugor men också plats för husvagnar.

Hotell Spelabäcken ligger på gångavstånd (inte ultraavstånd) från starten.

Skanörs gästgivargård.

I närliggande Höllviken finns flera vandrarhemsalternativ. Med bil är det cirka 20 minuter härifrån till starten vid Falsterbo fyr.
EFS Höllviksstrand

Falsterbo kursgård

Lotsvillans vandrarhem

Flygarevägen

När loppet närmar sig uppmuntras deltagarna att samordna resor, gärna via vår Facebookgrupp.

Mål

Vid Ale stenar kommer arrangören att möta dig med dricka och lite mat.
Ale stenar ligger vid byn Kåseberga. Det är Skånes största turistmål och lätt att hitta med bil. Kåseberga ligger på Österlen som sommartid är ett populärt område att turista i. Här finns många olika boendemöjligheter för den som inte vill åka tillbaka västerut direkt. Det är också nära till Ystad.

Transport

Det sker ingen officiell transport. Men bil(ar) kommer att köra till start och mål och löpare uppmanas att hjälpa varandra att komma till mål och från start.

Använd gärna Sydkusten ultras Facebookgrupp för att kommunicera med andra löpare.

Packning

Sydkusten ultra är ett självsupportat lopp. Därför kommer det inte organiseras med dropboxar. Men för 50:- kan du få din väska transporterad till målet.

Bryta

Skulle du tyvärr behöva bryta är det aldrig längre än några meter till kustvägen där det går bussar. Meddela gärna arrangören via telefon om du bryter! Telefonnummer meddelas inför start.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close