Loppet 21 juni 2020

Angående Covid19

Du som ska springa måste garantera att du inte har några symptom på Covid 19. Reglerna från Folkhälsomyndigheten gäller: Känner du dig det allra minsta sjuk så är du inte välkommen att springa utan ska stanna hemma. Detta är inte året då man chansar.

De allra flesta anmälda bor i södra Sverige eller Skåne. Du som reser långt inom landet för att delta måste också följa myndigheternas rekommendationer angående inrikes resor.

Det kommer att bli en liten folksamling vid starten. Se till att visa varandra respekt genom att hålla avstånd.

Tid och plats

Sydkusten ultra går officiellt av stapeln på söndagen närmast sommarsolståndet. Årets längsta dag. År 2020 är det söndagen 21 juni.

Starten går från Falsterbo fyr vid soluppgången (officiell tid: 04.26). Målgången vid Ale stenar ska ske före solnedgången (21.50, officiell tid).

Det är fritt för alla att delta. Det är gratis. Ingen tidtagning sker, inga nummerlappar, inget chip. Bara glädjen att springa.

Praktisk information

Start

Transport till start görs enklast till Falsterbo golfbanas parkering. Därefter är det en kort bit till starten vid fyren. 

Det går nattbussar till Falsterbo från Malmö. Bussen heter 100. Information finns hos Skånetrafriken

För dig som vill sova så ”länge” som möjligt finns ett antal boenden i närheten av starten. Tänk på att det är midsommarhelg och att det snabbt kan bli fullt! Priserna i Falsterbo kan vara högre än genomsnittet.

Norregård är det närmaste hotellet.

Falsterbo camping (resort) har stugor men också plats för husvagnar.

Hotell Spelabäcken ligger på gångavstånd (inte ultraavstånd) från starten.

Skanörs gästgivargård.

I närliggande Höllviken finns flera vandrarhemsalternativ. Med bil är det cirka 20 minuter härifrån till starten vid Falsterbo fyr.
EFS Höllviksstrand

Falsterbo kursgård

Lotsvillans vandrarhem

Flygarevägen

När loppet närmar sig uppmuntras deltagarna att samordna resor, gärna via vår Facebookgrupp.

Mål

Vid Ale stenar kommer arrangören att möta dig med dricka och lite mat.
Ale stenar ligger vid byn Kåseberga. Det är Skånes största turistmål och lätt att hitta med bil. Kåseberga ligger på Österlen som sommartid är ett populärt område att turista i. Här finns många olika boendemöjligheter för den som inte vill åka tillbaka västerut direkt. Det är också nära till Ystad.

Transport

Det sker ingen officiell transport. Men bil(ar) kommer att köra till start och mål och vi hjälper till om det behövs med att köra folk till exempel till tåg eller buss i Ystad eller  liknande. Ingen lämnas ensam kvar vid målet!
Meddela gärna vid anmälning om du behöver eller kan erbjuda hjälp med transport till start eller från mål.

Packning

Sydkusten ultra är ett självsupportat lopp. Därför kommer det inte organiseras med dropboxar eller transport av utrustning. Men meningen är att det ska vara enkelt att springa. Behöver du hjälp att förvara eller köra din sovsäck eller ditt tält eller din ryggsäck med saker till målet så hör av dig. Något går säkert att ordna.

Bryta

Skulle du tyvärr behöva bryta är det aldrig längre än några meter till kustvägen där det går bussar. Meddela gärna arrangören via telefon om du bryter! Telefonnummer meddelas inför start.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close